Facts

Location

12666 - 72nd Avenue Surrey, BC View on map →

Completion

April 2009

Client


Architect


Owner


Scope

Curtain Wall, Interior Glazing, Glass Railings, Entrance, Sunshade, Skylight

Awards

LEED® Platinum
2012 Green GOOD DESIGN Awards

Project Description

The library expansion project is planned around a central three storey atrium as the main interior space. It allows the air to flow freely and generates natural ventilation for the building. The skylight on top of the central atrium allows natural daylight coming in. An interior green wall is also mounted to utilize the natural daylight, which providing a welcoming learning environment for the students.

The existing entry is replaced with a spacious two storey glazed lobby space incorporating a gallery and sitting area on the ground floor and a “balcony” on the second floor.